Daňo je po neúspešnej premiére optimista, verí v dobrý koniec

10.05.2013 Celý región

Helisnki 9. mája (TASR) - Jaroslav Janus a Marko Daňo nebudú spomínať najlepšie na svoju premiéru v drese slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta. Obaja nastúpili do štvrtkového zápasu s Lotyšskom na začiatku druhej tretiny, no nedokázali zabrániť prehre 3:5, ktorá Slovákom skomplikovala cestu do štvrťfinále.

Slovenskí reprezentanti prehrávali po prvej tretine dôležitého duelu 1:3 a tréner Vladimír Vůjtek sa odhodlal k zmenám v zostave. Janus naskočil do bránky za Rastislava Staňu a Daňo vystriedal vo štvrtom útoku Martina Barteka. "V prvej tretine sme dostali tri góly a od toho sa odvíjal celý zápas. Puky sa ku nám vôbec neodrážali, kým Lotyši na čo siahli, to im tam padlo. Rasťo Staňa za inkasované góly nemohol. Môj prvý gól bol smolný, keď sa puk odrazil do bránky od Andreja Sekeru, pri druhom som vôbec nevidel puk a súper ho dorazil do siete. Treba sa z dnešnej prehry poučiť a ísť ďalej," okomentoval duel Janus.

Jeho spoluhráč zo Slovana Bratislava Daňo síce pri premiére zaznamenal asistenciu pri góle Tomáša Surového, ktorý znížil na 2:3, no to bola len malá náplasť na prehru s outsiderom. "Zápas sme si prehrali v podstate sami. Lotyšov sme pustili do viacerých prečíslení, z čoho sme dostali na začiatku tretín rýchle góly. Gól na 2:5 nás dostal do kolien. Musíme sa z toho poučiť a vyvarovať sa takýchto chýb," uviedol pre TASR.

Mladý útočník, ktorý ešte minulý rok brázdil klziská na šampionáte hráčov do osemnásť rokov, však nestrácal optimizmus. "Je to škoda, ale ako sa hovorí, zlý začiatok, dobrý koniec. Ja verím, že to tak bude platiť aj u mňa," pokračoval.

Slovenskí reprezentanti nastúpia už o necelých 17 hodín na ďalší dôležitý duel v boji o postup do štvrťfinále. V piatok o 15.15 SELČ ich čakajú Rakúšania. "Musíme ísť od štartu naplno a šliapať celých 60 minút. Nemôžeme prísť z kabíny prispaní, alebo podceniť začiatok. Tretinu musíme začať i ukončiť naplno," dodal.
 

Vyberte región